luni, 4 ianuarie 2021

Terapie prin arta- explicatii si exercitiu - Relax your mind - DEMO

De multe ori, cand ma aflu in fata unei probleme pe care trebuie sa o rezolv insa creierul refuza sa colaboreze, apelez la terapia prin arta. Aceasta presupune ca, cu exercitii specifice, simple, sa deblochez creierul prin a-i da ragaz sa se relaxeze intr-o sesiune de terapie.
Primul exercitiu simplu la care apelez este cel prezentat in filmuletul de pe canalul meu.
Exercitiul presupune detasare totala de problema care a blocat creierul si concentrare pe ceva ce imi face placere si ma incanta. In cazul meu desenul, pictura.
Acest exercitiu face parte din categoria Relaxare ; exista si alte categorii de exercitii cu scopul de a sonda mai adanc psihicul uman si a scoate la suprafata traume vechi sau noi , cat si modul cum ne raportam la acestea. Sunt exercitii care fac parte din alte categorii de exercitii folosite in terapia prin arta.
Bazic, pe o coala de hartie de care dimensiune doriti trasati o linie pe care o modulati cum vreti voi. Apoi, folosind acuarele, carioci, pasteluri, creioane colorate , acrilice sau uleiuri, creati in sectiunile din acea linii modele care va vin in minte si care va plac.
Eu recomand,  pentru incepatori (si eu inca folosesc acest mediu) acuarelele pentru ca este usor de lucrat cu ele. Puteti crea suprafete transparente cat si opace cu acuarelele. Acrilicele si uleiurile insa, necesita o abordare mai atenta si sunt greoaie pentru aceste exercitii. Ca baza folositi, deci acuarele, apoi desenati cu carioci, markere sau creioane colorate.
Pana la urma este in functie de optiunea fiecaruia ce mediu foloseste. Nu asta este important.Important este sa gasesti minim o jumatate de ora libera si linistita, intr-un colt retras , sa asculti in surdina o muzica care iti place, sa desenezi ce SIMTI tu ca vrei sa desenezi si mai ales sa folosesti culori care te atrag, FARA sa te gandesti daca culorile se potrivesc sau nu. Pana la urma este vorba de expresivitate si aici totul cade in zona personala.
Si foarte important: NU cream opere de arta ci invatam sa ne exprimam prin arta si sa obtinem relaxarea. Rezultatul final( desenul) este ceva personal. Important e procesul creatiei.

Atat pentru acum :)
Va urez zile creative pana saptamana viitoare!

Cecille

Niciun comentariu:

Am obosit...