Wednesday, March 10, 2010

Costumas pentru Karina si goblen - productia slaba din ultimele doua luni-

Si totusi nu am stat degeaba dragele mele...
M -am straduit, am incercat sa o pacalesc cu desenele animate, pandeam orele serii de somn ca sa pot lucra si eu cate ceva. Degeaba...merge la somn la ora 22 cand deja si eu pic de oboseala...sau daca incercam sa lucrez in timpul zilei venea langa masina si o deconecta (masina are buton de pornire undeva unde ea poate ajunge cu usurinta) si cand imi era lucru mai drag ma trezeam in tipete si cu masina oprita:)). Acum rad dar abia ma abtineam sa nu ii altoiesc cate una la fundulet...

Insa am reusit ca in doua luni sa termin un goblen micut inceput toamna trecuta si sa ii fac un costumas de vara , bluzita si pantalon..si asta pentru ca am mai vrut sa schimb proiectele si sa nu ma cramponez de quilt, croset si alte...
Aaaa, sa nu credeti ca m-am apucat de croit! asta mai lipsea...insa aici se gasesc tipare gata pregatite pentru orice doriti sa coaseti , incepand de la imbracaminte de copii, femei , barbati si terminand cu genti , lenjerii si jucarii de plush.

Asa ca am cumparat un tipar usurel- ca sa ma obisnuiesc cu termenii de croitorie si bazele ei- si am facut costumas din materiale pe care le aveam prin casa.

Asa arata tiparele puse la vanzare in orice magazin de craft ; acesta e tiparul dupa care am lucrat

Si aici rezultatul...Karina poza cu ochii la interminabilele si arhivizionatele desene animate , Winnie the Pooh si Tiger si piglet si ..etc...cred ca le-am vazut deja de sute de ori...Imi place combinatia de culori si imi place si cum a iesit insa...costumasul e lucrat acum o luna si ceva si acum constat , cand l-a reprobat ca i-a ramas scurta bluzita!! si acum o luna era perfect ca lungime...si eu care voiam sa il poarte prin vara:)

M-am descurcat cu explicatiile din tipare si pot sa spun ca daca respecti cateva reguli si lucrezi cateva ca sa iti intri in mana , restul e o placere.

Si ca nu ma plictisesc uitandu ma la desene impreuna cu ea, am lucrat si terminat si goblenul inceput cam demult...cu un ochi la Karina si unul la lucru


Trebuie inramat si apoi il pun in camera ei..asta atunci cand va avea una; deocamdata dormitorul e comun.
daca cineva doreste schema goblenului sa imi spuna si o postez.
Dupa cum observati nu am fost prea productiva insa mi-am promis sa gasesc o modalitate sa ma ocup constant de lucru caci altfel o sa innebunesc de atatea desene:))

In lucru: am inceput sa construiesc o caseta de bijuterii, textila bineinteles, cu un capac lucrat in broderie, paiete si aplicatii; si dantela. Sper sa il termin pana plec, saptamana viitoare si sa il postez.
Daca nu , ramane pana ma reintorc de acasa.

Va doresc sa vina primavara mai repede acolo (mai ales ca as vrea sa vad soare acasa ..) si spor la lucru si la toate cele ce doriti voi.
Pe curand!