Sunday, March 1, 2009

Freehand curves- Tutorial

Intotdeauna mi-am dorit sa invat sa cos curbe la masina. Ador curbele in arta textila; sunt atat de fluide si iti dau o senzatie de curgere si flexibilitate iar imaginatia e stimulata.
I always wanted to learn to sew freehands curve . I love curves in textile arts, they are so fluid and give you a sense of flow and flexibility and imagination is stimulated.

Astazi va voi prezenta un tutorial de cusut curbe la masina, curbe taiate cu rotary cut.
Today I will present you a tutorial of freehands curves.

Am invatat sa le fac datorita unui manual exceptional , realizat de Jane Davila si Elin Waterston, doua artiste remarcabile in mixed media art , din Statele Unite. Manualul este execeptional pentru incepatori in art quilt ; sunt prezentate tehnici si exercitii iar rexplicatiile sunt pe intelesul tuturor. Il recomand calduros oricui doreste sa se pregateasca in arta textila!

I learned to do them thanks to a exceptional manual, performed by Jane Davila and Elin Waterson, two remarkable artists in mixed media art, in the United States. It is exceptional for beginners in art quilt, techniques and exercises are presented and explanations are explained.I recommend it warmly to anyone who wishes to prepare in textile art!

Voi folosi cele doua bucati deja cusute intre ele( verde si portocaliu), la care am adaugat material mov; voi atasa materialul mov la materialul portocaliu. In primul rand asa arata curbele cusute la masina:
I use two pieces already sewn together( green and orange fabrics), to which I added the purple fabric; I will attach the mauve fabric to the orange fabric.
You need :
-2 squares of fabric, 9x9"
-rotary cuter and mat
-pencil in a color to contrast with your fabric
Aveti nevoie de:
- doua bucati e panza , de 9x9 inches fiecare
-rotary cutter
-creion in culoare contrastanta fata de culoarea materialelor


My fabrics are solid, here; keep the instructions below!
Materialele mele sunt uni, aici; tineti cont de indicatiile de mai jos!


Place a 9" square of fabric right side up the cutting mat.
Plasati o bucata de material cu fatza in sus pe masa de lucru.

Place a second 9" square of fabric right side up on top of the first.

Plasati apoi al doilea material, cu fatza in sus, peste primul.


With a rotary cutter, cut a long freehand curve away from you close to the edge of the top fabric.
Cu un rotary cutter taiati o linie curba cu mana libera .

Turn the pieces of the fabric WRONG SIDE UP and carefully line up the curves edges.
Draw the registration marks the edges every 1-2", perpendicular to the cut edges
.
Intoarceti, apoi materialele cu DOSUL IN SUS si cu grija aliniati marginile curbelor.
Marcati cu semne marginile la fiecare 1-2", perpendicular pe margini
.Place the fabric pieces right sides togheter, matching the set of registration marks and pin the marks.
plasati materialele cu fatza lor , impreuna, urmarind liniile facute cu creionul si prindeti-le cu ace de gamalie.Sew the pieces togheter using an 1/8" seam allowance, removing pins as you come to them.
Coaseti cele doua bucati, impreuna la o distanta de 1/8", inlaturand acele de gamalie pe masura ce ajungeti langa ele.

And these are your freehands curves done!
cogratulations!
Si acestea sunt curbele voastre! felicitari!


A beautiful and easy technique and belive me, after two set of freehands curves you will not need to use pins. it`s talk about a little practice and love for curves:).
O tehnica frumoasa si usoara si credeti-ma, dupa doua seturi de curbe nu veti mai avea nevoie sa folositi acele de gamalie. Este vorba de putina practica si dragoste pentru curbe:)

Happy quilting!6 comentarii:

Lori's page said...

Excelenta lectia, poate ma apuc si eu de cusut in una din zilele acestea! Ma rog, nu ma compar cu masina ta de cusut. Eu una tot cu cruciulitele. Primavara placuta, sa ai un martisor in suflet si bucurii miialaturi de cei dragi ai tai! Pupicei, Lori xx

katafolt said...

E foarte interesanta metoda,dar mie personal imi merge mai usor fara ace.
Cam asa:
http://www.youtube.com/watch?v=AY5Wie0Guh4&feature=related

Daniela said...

Kati, e aceesi metoda numai ca acele sunt necesare pentru incepatori pentru a stapani bine tehnica pentru inceput..in rest e identica. Nici eu nu mai folosesc acele de gamalie la curbe. Ma incomodeaza si dupa un scurt timp de exercitiu nu mai sunt necesare.

Multumesc la fel Lori:). Sper , totusi ca te vei apuca de cusut la masina ...cruciulitele tale sunt foarte frumoase . Nu stiu cum ai rabadrea sa cosi atatea puncet si sa nu te plictisesti!? Bravo! Candava coseam goblene..nu mai am rabdarea unei activitati repetitive..:(

Dora said...

Merci pentru tutorial, e foarte clar.
Cu intarziere vreau sa te felicit pemtru quiltul cu casuta bunicilor. Mi-a mers la inima. E tot sufletul tau acolo.
Si eu mi-am copilarit vacantele la tara intr-o casuta de poveste din Bihor, careia-i "crestea" in ograda un deal plin cu vii...Mai exista inca, dar nu mai e a noastra...In vara am fost cu tatal meu s-o vedem ...macar pe din afara..
te pup :)

BMonica said...

Merci pentru tutorial.
De anul trecut cand s-au mai ocupat fetele de curbe am ramas cu gandul de a incerca si eu. Acum vreau iar, repede-repede. :)) ...Timpul bata-l vina!... :(

Daniela said...

Cu placere , Dora si Moni!

Dora, ma bucur ca , quiltul meu ti a trezit emotii specifice :) ...si eu am obsesia casutei mele la tara, obsesie care sper sa se materializeze curand...stiu ce inseamna sa vizitezi un loc are nu ti mai apartine fizic dar sufleteste e al tau...pentru mine e un sentiment cumplit de dureros.

Si eu stau prost cu timpul , Moni. Nu ti spun ce nervi si dureri de cap am cand nu reusesc sa fac ce mi propun...dar vorba ta: timpul bata l vina! :(
va pup!

Dana