Friday, April 24, 2009

Au "intenesit"copacii!!!

Astazi ne -a cotropit o caldura de ne-a lasat pe toti masca! Unde ieri erau 5 grade C, azi , la ora pranzului gradele au urcat vertiginos pana la 28 ...Celsius!! Mare Ti-e puterea Doamne....No, acum e acum! Iesim repede ca nu se stie cat dureaza minunea...cam trei zile din experienta mea...


Zis si facut ; iau copilul , aparatul foto sa "surprind" primavara in flagrant si pornesc la drum vesela , cu burta inainte(am pus doua kile pe mine de sarbatori...) si cu gandul ca azi voi scapa de ceva grame din ea. Si uite-ma pe strazi , cautand primavara prin colturi , pe strazi , pe unde imi aruncam ochii.


Pe strada aceeasi rumoare.... a linistii..pfff..nici picior de om! pe astia nu-i scoti din casa nici cu tunul!


M-am resemnat si mi-am continuat cautarile incercand sa ma bucur de soare ...pana am ajuns la un pod construit peste paraul care trece prin spatele blocului meu si mi-am aruncat privirea spre copaci..soc! am crezut ca nu vad bine....pe trunchiul inalt de vreo 25 metri al unui copac batran , uscat si fara ramuri, pe singura craca situata aproape de varf tronau doua perechi de ...
TENESHI!!

Surprinsa de imagine mi-a venit sa rad iar apoi am cautat sa gasesc ratiunea acelor tenesi acolo si cine s-a urcat la acea inaltime,(!) pe un trunchi fara crengi, i-a postat acolo inodati cu grija si aranjati la fel ! Si doua perechi!! Dupa mine , nici una...aaa! poate doar una singura si cea mai credibila!A venit primavara dom`le!! Am prins-o in flagrant!


A intrat , s-a descaltat de tenesi (are doua perechi ca vine de departe..:)))si a pornit-o hai hui prin iarba, cu picioarele goale!


Si podul cu pricina..


Deci , de abia dupa trei ani de "exil" , am realizat ca inainte de a cauta primii copacii inverziti trebuie mai intai sa caut copacii intenesiti!

In America primavara poarta tenesi ....cum e sacul e si peticul...!