Friday, September 25, 2009

E toamna iar


Nici nu stiu cand a trecut vara...nu stiu cand va trece nici toamna..iarna la fel.
Munca multa ..atat de multa incat nici nu realizez cum viata trece pe langa mine. As vrea sa pot opri timpul, sa simt ca sta putin in loc sa ma pot bucura de darurile pe care viata inca mi le ofera...o frunza uscata, o adiere de vant racoros de toamna, un apus de soare magnific, de nostalgia care o incerc gandindu-ma la toamna de acasa...Ce frumoase erau! asteptam cu atata bucurie ziua recoltei, zi in care pietele erau pline de recolta toamnei, de oameni, de viata! Ma invarteam minute intregi printre tarabele taranilor care te imbiau sa le cumperi marfa ...traiam momentul din plin.:)
Iubeam acea atmosfera de calm, in care, dupa o vara uscata, arida si obositoare - cum erau verile in Bucuresti- imi odihneam sufletul in adierile racoroase si pline de miresme ale toamnei. Frumos..dar ce este frumos nu dureaza o vesnicie...din pacate.

E toamna si aici; aceeasi toamna insa trista. Fara mireasma unica de acasa...o toamna blazata si rece ca si acest taram unde locuiesc.
Ma invartesc printre plasele mari de legume cumparate pentru a le conserva si printre tipetele revendicatoare ale Karinei; ora de somn a copilului...respir usurata..o ora de pauza..ce sa fac mai intai?? multe sunt de facut si poate cel mai inportant lucru de facut este sa ma odihnesc, sa ma pot impaca cu gandurile rebele care nu vor sa se linisteasca..insa fug..ma ascund in activitati banale dar utile(?) si astfel ma reintorc printre.... gogosari sau manualele de studiu....multa munca! chiar era cazul sa fac atatea conserve??? nu stiu..stiu ca este insa o activitate care o faceam in fiecare toamna acasa...poate ca vreau sa simt ca sunt acasa...vreau sa ma simt acasa insa nu sunt acasa!

Ora de pauza trece; o luam de la capat....hranit copil, schimbat , plimbat, jucat cu el...nu stiu cand trec orele..Karina nu mai oboseste deloc!!! eu da! si ma rog sa apara seara, binecuvantata seara in care am cateva ore destinate mie....nici gand! dupa doua ore de rugaminti sa adoarma , este inca treaza si odihnita! si vrea sa se joace...! si timpul meu??? nu mai simt deloc bucuria de a privi uimita la zambetul ei inocent si smecher in acelasi timp....am obosit.
Vreau un timp al meu, vreau o pauza..!
Vreau sa pot sa simt clipele care trec prin viata mea! Vreau sa simt ca traiesc! Nu mai am un timp al meu, nu imi mai apartin....sunt ca un robot pornit si folosit la maxim...

Am obosit...asta este! sunt si momente de epuizare pe care nimeni nu le poate nega.
Din pacate traiesc intr-o lume in care luxul de a te relaxa cateva momente nu este permis oricui.
Incerc sa ma multumesc cu acele cateva clipe infime in care mai pot privi o frunza uscata ,leganata usor de bratele vantului si depusa lin in balconul meu scorojit, sau visand la acel taram mult visat:acasa.
Astfel va trece inca o toamna, o toamna trista si nepasatoare , tarandu-si alaiul de frunze ingalbenite pe strazile vesnic parasite si ostile ale orasului.

E toamna iar....si pe strazi si in sufletul meu..o toamna trista si buimaca care nu isi gaseste locul si nu stie unde se afla...
"Unde iti sunt copiii, unde iti este recolta si bucuria frunzelor ruginii sau a fructelor coapte?? Unde ti-este zambetul auriu si imbratisarea cu miresme??unde -ti sunt toate bogatiile si frumusetile?? De ce nu le vad?" Liniste.
Ma cuprinde disperarea in cautarea unui raspuns; lacrimi mari tasnesc si nu mai reusesc sa vad frunzisul murinbund din fata mea....
Cativa stropi de ploaie ma ating usor...o pala de vant imi mangaie obrajii scaldati de lacrimi...
Toamna plange si ma imbratiseaza....O intreb iar..."unde-ti sunt...???
"Sunt acolo unde este si sufletul tau".