Saturday, September 27, 2008

Culorile naturii- colors of nature

Sunt atat de entuziasmata incat nu stiu cu ce sa incep! Ei bine..am sa incep cu faptul ca azi dimineata ma uitam pe blogul peticelelor si am gasit aceasta tehnica simpla si de efect mare : vopsitul vegetal. Cum nu am avut rabadrea si timpul necesar sa incerc mai multe "potiuni magice" din arsenalul naturii :) am recurs la batutul frunzelor si florilor.
I am so excited that I dont know where to start! Well .. I have to start with the fact that this morning I was watching the blog of "peticele" and I found this simple technique of great effect: plant dyeing. As I didn't had the patience and the time needed to try more "magic potion" from nature's arsenal:) I appealed on beating the leaves and flowers.

Am luat din balcon flori de begonie si sporul casei, frunze de iedera, si frunze diverse de la florile din balcon si cateva mici buruieni de prin ghivece :) si le-am pus intre o panza de culoare galben cald si le-am batut cu ciocanul (vezi tehnica Monicai) .
I took from the balcony begonia flowers and Busy Lizzy, ivy leaf and of various flowers from the balcony and a few small weeds from the pots; I have put them in a hot yellow cloth and I've started beating it with the hammer (see Monica's technique; see here : http://www.povestimigalite.blogspot.com/)
Begoniile ...


Si sporul casei


Si iata ce a iesit!!
This is the result!!Cele mov sunt flori de "sporul casei", cele ciclamen frunze si flori de begonia si restul frunzulite diverse. Efectul de frunze "dungate" ale frunzelor de iedera le-am obtinut batand cu marginea ciocanului de batut carne, care e din metal :)
The purple flowers are the"Busy Lizzys", the cyclamen-colored leaves and flowers of Begonia and the rest are various leaflet.
Frunzele de iedera
The Ivy leaf

Dupa ce s-a uscat seva am calcat panza sa vad cum se comporta. Minunat! culorile sunt perfecte ; mai perfecte decat natura nici nu exista!
In realitate, culorile sunt cele din prima poza; ramane sa-mi setez camera digitala...
Ramane sa vad ce fac din ele; cred ca ceva ATC-uri sau/si carti postale.

Pana atunci ies afara la capturi de flori si frunze; asta acum cat mai sunt:)
After they had dryied I ironed the cloth to see how it behaves. Wonderful! the colors are perfect, can't be better that this!
Remains to see what I make out of them, I think something of ATC's or/and postcards.
Until then I will go out to catch the flowers and leaves, while is still possible:)

5 comentarii:

Ela said...

Te nde si vopsitul, nu? Smaranda are Peticelul vegetal , unde ne invata foarte multe despre vopsit!
Ela

Ela said...

Te nde si vopsitul, nu? Smaranda are Peticelul vegetal , unde ne invata foarte multe despre vopsit!
Ela

tiktakro@yahoo.com said...

Hop si eu cu sfatul : sa folosesti un ciocan de cauciuc ( tot la magazinele de timplarie) atunci amprenta iese perfecta!! si daca vrei sa vopsesti "vegetal" cu ceva ce sigur ai in casa incearca foile uscate de la ceapa rosie...sau alba...sau cu vin rosu...sau cu cafea...sau cu ceai...in fine, nu e nevoie de "potiuni" complicate ;))ci doar de o tura prin camara LOL.

Petit Patch said...

daca te pasionezi pentru vopsitul vegetal trebuie sa te înscrii pe "peticelul vegetal"
amprentele trebuie fixata cu "supa de cuie ruginite" si apoi în infuzie de cenusa si spalat materialul cu apa caldutza si sapun lichid; apoi poti coase ceva din ele!
Uite ultimele facute acum vreo 10 zile: http://picasaweb.google.
fr/smaranda.bourgery/
TeinturesVegetales#
si aici ai alte albume cu vopsit vegetal:
http://picasaweb.google.fr
/smaranda.bourgery
Spor la vopsit, Smaranda

Dana said...

Pai cred ca deocamdata renunt sa ma ocup de vopsit, Smaranda; e o treaba care cere timp si arta si mai ales cunostinte si eu nu prea le am acum disponibile; ramane sa ma ocup de quiltuit momentan . In orice caz, daca ma hotarasc si gasesc timp si ptr vopsit am lectiile tale care sunt complete si detailate ca de fapt toate lectiile tale. Vopsitul meu cu flori a fost o curiozitate si atat ..deocamdata. :)Pupici.